İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü”
13 Haziran 2022

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” sebebiyle, “Güvenlik için birleşin, Ellerinizi Temizleyin ! ” adlı etkinlik düzenlendi.
Her yıl kutlanan 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü, sağlık kurumlarında el hijyeni konusunda farkındalığı artırarak, sağlık çalışanlarını ve hastaları enfeksiyonlardan korumayı sağlamaktadır. Günümüzde antibiyotik direncinin geldiği boyutla enfeksiyonların tedavisini zora sokar hale gelmiştir. Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde el hijyeni sağlanması en etkili yöntemdir . Özellikle pandemi döneminde enfeksiyonların önlenmesinde ve kontrolünde el hijyeninin önemi kabul edilmiş, ciddi anlamda el hijyeni uygulamalarına önem verilmiştir. COVID19 ile mücadelede tecrübeleri ile özveri ve üstün gayret göstererek çalışan tüm sağlık çalışanlarının güvenli sağlık hizmeti verebilmesi için el hijyeninin önemli olduğu vurgulanmıştır.
Konuya ilişkin farkındalık oluşturma amacıyla hastanemizde, Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç ve Hastane Yönetimi koordinatörlüğünde Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve El Hijyeni Ekibi tarafından bilgilendirici etkinlikler düzenlendi; etkinlik kapsamında antibakteriyel jel,el antiseptiği, sabun, el hijyenine ilişkin broşür ve farkındalığı yaymak adına sticker yapıştırılmış su dağıtıldı. Açılan standta el hijyeninin önemine ilişkin bilgilendirilmeler yapıldı.
El hijyeni uygulamalarının etkinliğini değerlendirmek ve el hijyeni konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık çalışanlarının elleri el dezenfektanı ile dezenfekte edilmiştir. El hijyenini sağladıktan sonra her iki eli cihazın içine alarak el dezenfektanının ne kadar etkin kullanıldığına bakılmıştır.