Hastanemizde Masabaşı ve Saha Tatbikatı Gerçekleşti
13 Haziran 2022

Hastanemizde 26.05.2022 tarihinde Sivil Savunma Birimi-HAP Biriminin organizasyonu ile deprem ve yangın konulu masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Senaryoya göre; İstanbul merkezli deprem İlimizde de kuvvetli şekilde hissedilmiş, sarsıntı sonrası hastanemizde ameliyathane içerisinde yangın meydana gelmiştir.
Hastanemiz Olay Yönetim Merkezi aktive edilmiş 3 hastanın tahliyesi ameliyathane personeli ve UMKE personeli tarafından gerçekleştirilmiştir. Tatbikata hastanemiz HAP Komisyon üyeleri, Acil Servisi, B2 Enfeksiyon Servisi ve SBÜ Derince Eğitim Araştırma Hastanesi de uygulayıcı olarak katılmıştır.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Orhan AHİ, Uzman Ercan KALABAŞ, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi personelleri Selahattin ÇAKIR, Fatma KÖKSAL, Şerife Şahin’in ve AFAD Temsilcisinin gözlemci, UMKE’ nin uygulayıcı olarak katıldığı tatbikat, değerlendirme toplantısı ile sona ermiştir.