İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde, Altıncı Kez Açılan Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programı Başladı..
03 Mart 2022

İzmit Seka Devlet Hastanesi ülkemizde ilk kez gerçekleştirdiği Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programını altıncı kez başlatmanın gururunu yaşıyor. Altıncı kez gerçekleştirdiğimiz Sertifikalı Diyabet Eğitim Programımız; toplumun diyabet konusunda bilinçlendirilmesinde, sağlıklı bireylerin diyabetten korunmasında, her yaş grubundaki diyabetli bireylerin tanılanması, eğitimi, tedavisi, bakımı, izlenmesi, yönlendirilmesi hizmetlerini yürüten, diyabetli bireyi, ailesini, çevresindeki bireyleri ve meslektaşlarını hastalığın yönetimi konusunda eğitecek ve danışmanlık yapacak yetkin hemşireler yetiştirme amacı taşımaktadır.
Eğitimimiz 28.02.2022 tarihinde başlayarak, 11 gün teorik 9 gün uygulama eğitimi olmak üzere toplam 20 iş günü olarak devam edecektir. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavdan 70 ve üzeri alan kursiyerlerimiz 25 Mart 2022 tarihinde sertifika almaya hak kazanacaktır.