Başhekim Tunç Organ Bağışı Standı Basınla Bir Araya Geldi
07 Kasım 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç Belsa Plaza Önünde 03-09 Kasım Organ Bağışı nedeniyle kurulan stant önünde basınla bir araya geldi. Organ Bağışında farkındalığı arttırmak için kurulan stantta vatandaşlara bilgi verilerek organ bağışının önemi anlatıldı. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kurulan stantta konuşan Hastane Yöneticisi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç ’’ Ülkemizde 25 bin 853 kişi organ bağışı beklerken bunu sadece 22 bin böbrek, 3 bini kalp ve karaciğerden oluşmakta. Ülkemizde 4 bin 800, 5 bin arasında nakil,  bunun sadece 4/1 kadavradan,  1200’ canlıdan canlıya organ nakli gerçekleştirildiğini Organ Bağışçı sayısının ise 450 bine ulaştığı ve organ nakli haftası kapsamında İzmit Seka Devlet Hastanesi olarak etkinliklerimiz devam ediyor. Amacımız daha fazla bağışçıya ulaşıp toplumda farkındalık uyandırabilmek, bu kapsamda da sadece  6 aylık süre içerisinde kurumumuz olarak 200’ün üzerinde organ bağışı gerçekleştirildi.  Burada açmış olduğumuz 3 günlük stant da 50’nin üzerinde bağış aldık. Bu çalışmalarımız sadece bu haftayı kapsamıyor her  hafta Çarşamba günleri İzmit Seka Semt Polikliniği bünyesinde ‘ Yazın yürüyüş yolunda, kışın içeride’ açtığımız standımızda bağışları kabul ediyoruz.  Organ bekleyen binlerce insana umut olmak istiyorsanız sizde bağışçı olun’’ açıklamalarına yer verdi.

• DSC_0937-750x375.jpg