İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde ‘Sağlık Kuruluşlarında Çevre ve Atık Yönetimi’ Eğitimi
02 Mart 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi Yenidoğan Yerleşkesi Konferans Salonunda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Şehnaz Tufan Kalyoncu ve Berrak Cihangir'in katılımlarıyla hastane personeline Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Sağlık Kuruluşlarında Çevre ve Atık Yönetimi konulu farkındalık eğitimi verildi.
Sürdürülebilir kalkınma ve kaynakların verimli kullanılması çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanması ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” başlamıştır. Bu kapsamda hastane Çevre Teknisyenleri Turan Dursun ve Remzi Özel’in koordine ettiği eğitimde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi Uzmanlarından Mustafa Ürüt ve Gülten Yeşilbaş tarafından hastanemizde görev yapan personellere ‘Sağlık Kuruluşlarında Çevre ve Atık Yönetimi’ konulu farkındalık eğitimi verildi.