İzmit Seka Devlet Hastanesi Zorluk Derecesi Yüksek Ameliyatlar İle Vatandaşlara Hizmet Vermeye Devam Ediyor
19 Aralık 2018

Özellikli hizmetlerin yanı sıra özellikli ve zorluk derecesi yüksek ameliyatlar ile de ülke genelinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam eden İzmit Seka Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz hekimi Op. Dr. Fatma Demir Kuru tarafından Parotidektomi (Tükürük Bezi Tümörü) ve boyun diseksiyonu ameliyatları yapılarak vatandaşlarımızın derdine derman olunuyor. Daha öncede birçok başarılı operasyon gerçekleştiren İzmit Seka Devlet Hastanesi vatandaşlara güven vermeye devam ediyor.

Tükürük bezi ameliyatının önemli bir ameliyat olduğuna değinen Kuru “zorluk derecesi yüksek olan ve yüz felci riski olabilen ameliyat, hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, ameliyata uygun olması halinde yapılabilmektedir. 3-4 saat süren bir operasyon sonrası iki gün hastanede misafir edilerek 1 hafta sonra normal yaşantısına dönmektedir’’ diyerek süreç hakkında bilgi verdi.

Boyun Diseksiyonu ameliyatları hakkında bilgi veren Dr. Kuru “Tiroid kanserlerinde boyun lenf bezlerine metastaz sık görülür. Ameliyat öncesi tiroid kanserli bir hastanın iyi bir boyun ultrasonu ile değerlendirilmesi gerekir. Ultrason boyunda var olan lenf metastazlarını görür. Lenf bezlerine sıçrama varsa ‘Boyun Diseksiyonu’ veya diğer bir söylemle ‘Lenf Diseksiyonu’ eklenir. Boyunun orta bölümündeki veya yan bölümündeki lenf bezleri temizlenir. Ameliyatın süresi uygulanacak cerrahi girişimin tipine ve yapılacak diseksiyonun büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 3–6 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta birkaç gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilir” diyerek sağlıklı günler temennilerini iletti.