'SAĞLIK ELLERİMİZDE' 15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ
15 Kasım 2021

Günlük yaşantımızda ellerimiz en sık temas edilen noktalar oldukları için daha fazla mikroorganizmalar barındırmaktadır. 15-20 saniye sürecek şekilde özellikle parmak, parmak araları ve parmak uçları doğru teknik ile yıkanmalıdır. Çünkü etkili el hijyeni doğru yıkama tekniğinin uygulanması ile sağlanır.
Bu kapsamda da hastanemizde 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kapsamında C blok poliklinik katında El Yıkama’nın önemine dikkat çekmek amacı ile stant kuruldu.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe'nin koordinatörlüğünde Enfeksiyon hemşiremiz tarafından sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan stantta; hastalarımıza doğru teknik ile el yıkama yöntemi gösterildi. Özellikle baş parmak, parmak araları, parmak uçlarının yıkanması gösterilerek el yıkamanın önemi vurgulandı. Verilen hizmetten memnun kaldıklarını dile getiren halkımız hastane yönetimine teşekkürlerini ilettiler.