5.Diyabet Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Kapanış Töreninde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
25 Ekim 2019

Türkiye’de, sadece sağlık tesisi bünyesinde beşinci kez İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde açılan “Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği” programı yapılan kapanış töreniyle son buldu. İzmit Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene ; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz.Dr.Mürsel Durmaz, Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ömer Şahan, İzmit Seka Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, Hastane Yöneticileri, çalışanlar ve ilimizdeki diğer sağlık kuruluşlarının idarecileri katılım gösterdi. Törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Gülfidan Düzgün diyabet hastalığının önemini vurgulayarak, hastane yönetimi ve eğitimcilerin de misafirperverliğine değindi.   İzmit Seka Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya da yaptığı konuşmada, ‘Bugüne kadar 53 tane farklı illerden kursiyer mezun ettik. Onların Diyabet konusunda toplumu bilinçlendirmek adına görev yapıyor. Bu bağlamda ülkemizin farklı şehirlerinden gelerek hastanemizdeki bu programa katılarak ,insanlığa faydalı olmak adına attığınız her adımda bizlerinde bir katkı sağlaması tüm ekibimizi onore edecektir" dedi.  5.kez bu kursu açmanın gururunu yaşıyoruz diyerek konuşmasına başlayan Hastane Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç ise ; ‘Biz tabi bu programı ilk olarak açarken gururluyduk. Şimdi beşinci mezunlarımızı da veriyoruz daha da mutluyuz.. Sertifika alan arkadaşlara mesleklerinde başarılar diliyoruz. Bu programın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘’ diyerek programın müjdesini verdi. Son olarak konuşmasını Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz.Dr.Mürsel Durmaz ise, "Diyabet çağımızın en önemli sağlık sorunlarından birisi.Bu kapsamda eğitimi alan arkadaşlar eğitimi veren arkadaşların yaptıkları takdire şayan. Diyabet bir hastalık değil hastalık olgusu. Hastanelerdeki diyalize giren hastalar, görme sorunları olan hastalar ve bir çok hastalığın altında Diyabetin etkileri var. Burada atılan tohumlar bu hastalıkla mücadele etme konusunda bizleri umutlandırıyor. Başta İzmit Seka Devlet Hastanesi yönetimini Başhekim Sadullah Kıvanç beye teşekkür etmek istiyorum. Bu programın açılmasında ülke genelinde öncü oldular. Eğitim Araştırma hastanesi olmamalarına rağmen  bu başarılarının devamını diliyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.   Konuşmaların ardından kursiyerler  sertifika takdimi yapıldı ve toplu çekim sonrası tören, kokteylden sonra sona erdi.