5.Kez Gerçekleştirilen Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifika Programı Açılış Programı Yapıldı
30 Eylül 2019

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde, beşinci kez açılan Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programı yapılan açılış programı ile başladı..
Diyabet Eğitim Hemşireliği tarafından organize edilen programa, Hastane Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya, İdari ve Mali İşler Müdürü Feti Yirmibeş, hastane idarecileri, Eğitim alacak kursiyerler ve hastane çalışanları katılım sağladı.
Beşinci kez gerçekleştirdiğimiz Sertifikalı Diyabet Eğitim Programımız; toplumun diyabet konusunda bilinçlendirilmesinde, sağlıklı bireylerin diyabetten korunmasında, her yaş grubundaki diyabetli bireylerin tanılanması, eğitimi, tedavisi, bakımı, izlenmesi, yönlendirilmesi hizmetlerini yürüten, diyabetli bireyi, ailesini, çevresindeki bireyleri ve meslektaşlarını hastalığın yönetimi konusunda eğitecek ve danışmanlık yapacak yetkin hemşireler yetiştirme amacı taşımaktadır.
Eğitimimiz 30.09.2019 tarihinde başlayarak, 11 gün teorik 9 gün uygulama eğitimi olmak üzere toplam 20 iş günü olarak devam edecektir. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavdan 70 ve üzeri alan kursiyerlerimiz 25 Ekim 2019 tarihinde sertifika almaya hak kazanacaktır.