“Çocuk İhmal ve İstismarına Yaklaşım, Sağlık Personeli Farkındalık Eğitimleri”
21 Aralık 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde Çocuk İhmal ve İstismarıyla Etkin Mücadele kapsamında sağlık hizmeti sunumunda özellikle çocukla karşılaşan ve karşılaşma ihtimali bulunan  tüm sağlık çalışanlarına “Çocuk İhmal ve İstismarına Yaklaşım, Sağlık Personeli Farkındalık Eğitimleri” hastanemizde verilmeye başlamıştır. Sosyal Hizmet Uzmanı Ebru YILMAZ ve Hemşire Akile GÖZÜYILMAZ tarafından 5 oturumda gerçekleştirilen eğitimde; çocuk hakları, istismar ve ihmale neden olabilecek riskler, istismar türleri, çocuklara yönelik cinsel istismarın şekilleri ve belirtileri, cinsel istismarın çocuk üzerindeki uzun dönem etkileri, çocuk cinsel istismarıyla ilgili yasal çerçeve, çocuk izlem merkezlerinin işleyişi ve var olan sistem içinde karşılaşılabilecek olası güçlüklere dair çözüm yolları hakkında bilgiler verilmiştir.

Çocuk istismarının boyutunu kavrayabilme, istismara uğrayan çocuğu farkedebilme ve farkedilen çocuğa doğru müdahalede bulunabilmeyi hedefleyen eğitimde, çocuk istismarının tespitinde sağlık personelinin rolü vurgulanmıştır.