İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde 15 Ekim El Yıkama Günü Kutlandı
16 Ekim 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi C Blok poliklinik binasında Dünya Sağlık Örgütü'nün de desteklediği “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” nedeniyle stant kuruldu. Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşireleri Sevdiye Recepoğlu ile Nergiz Şen’in hazırladığı standa, Hastane Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, hastane idarecileri ve çalışanlar katılım sağladı.
Hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği stantta; el yıkamanın önemi, teknikleri anlatılarak ücretsiz el dezenfektanları, el hijyeni broşürleri ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Ayrıca el dezenfektanının etkin kullanılıp-kullanılamadığını gözlemlemek amacıyla Ultraviyole Işık içeren cihaz İle el hijyeni kontrolü yapıldı.
Hastane Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç konuşmasında “El hijyeninin hastane enfeksiyonlarını önlemede en etkin, en kolay, en pratik ve en ucuz yol olduğunu vurguladı. Halkımızda ve çalışanlarımızda el hijyeni farkındalığı yaratmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiğimizi belirtti”
Konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.