İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde Boyun Diseksiyonu Ameliyatı Dr.Fatma Demir Kuru Tarafından Yapılıyor
04 Haziran 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi sağlık alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önceden bir çok başarılı operasyon gerçekleştiren İzmit Seka Devlet Hastanesi doktorları vatandaşlara güven vermeye devam ediyor. Daha çok 3.Basamak Sağlık Kuruluşlarında gerçekleştirilen ‘Boyun (Lenf) Diseksiyonu ameliyatları K.B.B Uzmanı Op.Dr.Fatma Demir Kuru tarafından gerçekleştirilmektedir.

Ameliyatın uzun ve riskli olduğunu aktaran Dr.Kuru” Tiroid kanserlerinde boyun lenf bezlerine metastaz sık görülür. Ameliyat öncesi tiroid kanserli bir hastanın iyi bir boyun ultrasonu ile değerlendirilmesi gerekir. Ultrason boyunda var olan lenf metastazlarını görür. Lenf bezlerine sıçrama varsa ‘Boyun Diseksiyonu’ veya diğer bir söylemle ‘Lenf Diseksiyonu’ eklenir. Boyunun orta bölümündeki veya yan bölümündeki lenf bezleri temizlenir.Ameliyatın süresi uygulanacak cerrahi girişimin tipine ve yapılacak diseksiyonun büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 3–6 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta birkaç gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilir.
Boyun diseksiyonu özellikli, riskli ve tecrübe gerektiren bir cerrahi olması nedeniyle daha çok 3.Basamak Sağlık Kuruluşlarında yapılan bir ameliyattır. Hastanemizde KBB Uzmanı Op.Dr.Fatma Demir Kuru tarafından bu ameliyatlar gerçekleştirilmekte ve hastalar sağlığına kavuşturulmaktadır.” dedi.