Halluks Valgus Hastalığı Olanlar Dikkat! Bu Haber Sizi İlgilendiriyor
28 Mayıs 2018

İzmit Seka Devlet Hastanesi yenileme çalışmalarının yanı sıra sağlık alanında da vatandaşlarımıza yönelik çalışmalara devam ediyor. Ortopedi Hekimleri Op.Dr. Ümit Gök ve Op.Dr. Resul Musaoğlu Halluks Valgus hastalığı hakkında bilgi vererek vatandaşlarımızı bilgilendirdi..
Halluks valgus deformitesi hastalığını, kelime anlamı itibariyle ayak başparmağının dışa açılanması olarak nitelendiren hekimler, birkaç komponenti olduğunu aktardı.

1.Birinci tarak kemiğinin iç kısma doğru eğrilmesi
2.Birinci tarak kemiğinin iç kısmında kemik çıkıntı olması
3.Ayak başparmağının dışarı doğru eğilmesi
4.Eklem kapsülünün gerilmesi
5.Eklem altındaki susamsı kemiklerin yerlerinden kayması
6.Ön ayakta genişleme
7.Nasırlaşma
8.İkinci parmağın birinci parmağın üstüne yer değiştirmesi

Hastalığın nedenleri arasında sıkı ve/veya topuklu ayakkabı kullanımı, genetik ve kişisel anatomi bu deformitenin gelişmesinden sorumlu tutulur.

Tedavi hakkında da bilgi aktaran Dr.Musaoğlu ve Dr.Ümit Gök “Deformitenin yerine ve şiddetine göre tedavi planlaması yapılır.Hafif deformitelerde parmak arası makara, gece ateli veya kişiye özel tabanlıklar kullanılabilir. Daha ileri deformitelerde ise cerrahi tedavi gerekmektedir.Hastanede Ortopedi Hekimlerimiz tarafından yapılan Cerrahi yumuşak doku ameliyatından kemik düzeltme ameliyatlarına kadar yaklaşık 100 çeşit olmak üzere geniş bir yelpazede yer alır. Yapılan klinik ve radyolojik muayeneye göre hastanın özellikleri de göz önüne alınarak tedavi planlanır.” Diyerek bu hastalığı olanlara yol gösterdi.