İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde 80 Yaşındaki Hastaya Akciğer Ameliyatı Yapıldı
22 Şubat 2018

Sağ Akciğer üst lobunda kanser saptanan 80 yaşındaki hasta İzmit Seka Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Hatice Eryiğit Ünaldı ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Hasta, ameliyattan birkaç saat sonra yürümeye başladı ve bir hafta sonra da sorunsuz olarak taburcu edildi. İleri yaşın akciğer ameliyatı yapılmasında engel olmadığını ifade eden Op.Dr.Hatice Eryiğit Ünaldı, hastanın kanserden tamamen kurtulduğunu ve ameliyat sonrası ek tedaviye gerek kalmadığını belirtti. Hasta ve yakınları İzmit Seka Devlet Hastanesindeki tedavi sürecinden memnun olduklarını defalarca  tekrarladı. Hastanın taburculuk sonrası poliklinik kontrolleri devam etmektedir.

Kemoterapi Sonrası Akciğer Ameliyatı Uygulanabilir

Sağ Akciğerinde büyük damarlara, kalbe ve ana bronş sistemine yakın tümör saptanan hastaya önce 3 kür Kemoterapi uygulandı.Kemoterapiye cevap az olduğu için İzmit Seka Devlet Hastanesi  Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Hatice Eryiğit Ünaldı ve ekibi tarafından bu hastaya ameliyat kararı alındı. Riskli bölgedeki tümörün tam olarak temizlenmesi için bu hastanın sağ akciğerinin tamamen alınması gerekiyordu.  Solunum fonksiyonları uygun olan hastaya aynı seansta iki cerrahi müdahale uygulandı. Önce kanserin lenf bezlerine yayılıp yayılmadığına bakıldı. Lenf bezlerinde tümör saptanmayınca sağ akciğeri ameliyat edildi.  Başarılı geçen ameliyat sonrası bir gün yoğun bakımda tedavi gören hasta, ameliyattan sekiz gün sonra sorunsuz olarak taburcu edildi.