İzmit Seka Devlet Hastanesi'nden Sıfır Atık Projesi'ne Tam Destek..
01 Haziran 2018

Sıfır Atık Projesi kapsamında; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi koordinatörlüğünde, İzmit Belediyesi Başkanlığı işbirliğiyle, İzmit Seka Devlet Hastanesi Yenidoğan Yerleşkesine Tekstil Atık Toplama Kutusu yerleştirildi.Organizasyona Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi ve hastane çevre yönetim birimi katıldı.

Hastane çalışanları ile hasta/hasta yakınlarının evlerinde kullanmadıkları tekstil atıkları (kıyafet, ayakkabı, çanta, kumaş, battaniye vb.) hastanemizde bulunan tekstil atık toplama kutularına getirerek bu projeye destek vermesi beklenmekte; bu projeyle tekstil atıkların geri dönüşüme ve milli ekonomiye kazandırılarak çevre kirliliğinin önlenmesi hedeflenmektedir..