İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde Karaciğer Biyopsisi Yapılmaya Başlandı

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Yakın bir zamanda Meme biyopsisi yapılmaya başlanan hastanede şimdi ise, Gastroenteroloji hekimi Uz.Dr.Murat Öztürkler tarafından Karaciğer biyopsisi işlemi yapılarak vatandaşlarımızın başka hastanelere sevk edilme problemi ortadan kaldırılmış oldu. Konu hakkında Dr.Öztürkler bizlere ayrıntıları aktardı.

Karaciğer Biyopsisi Neden Yapılır ?

Kronik Karaciğer hastalığı olan Hepatit B, Hepatit C hastalığının vücuda verdiği zararı tespit etmek için veya Karaciğerdeki tanımlanamayan hastalıklara tanı koymak için uygulanıyor.

İşlem Kaç Dakika Sürüyor ?

Normal şartlarda 10 veya 15 dakika süren bu işlem sonrası kontrol amacıyla hastamızı 1 gün hastanede misafir ediyoruz. Daha sonra ertesi gün taburdu edip evine yolluyoruz.

Peki İşlem İçin Özel Bir Hazırlık Gerekir mi?

Karaciğer biyopsi işlemi için özel bir hazırlığa gerek yoktur. Sadece biyopsi yapılacak kişinin Aç bir şekilde gelmiş olması yeterlidir.

Son Olarak Gastroenteroloji Alanı İle İlgili Bizlere Bilgiler Verebilir misiniz?

Mide, Bağırsak, Karaciğer ve Pankreas organlarının patolojilerine göre tanı koyup tedavi planlayan bir bölümdür. Gastroenteroloji bölümünde tanı ve tedavi için; Endoskopi, Kolonoskopi, Karaciğer biyopsisi gibi teknikler kullanılır. En çok rastladığımız hastalıklar ise Reflü, Hepatit B, Hepatit C, Gis Kanama ve yukarıda bahsi geçen organların tümörleri.