Eczacınıza Danışın,İlacınızla Barışın

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde Hastaların ilaçlarını doğru ve etkili kullanabilmeleri için İlaç Danışma Merkezi açıldı. İlaç Danışma Merkezi’nde görev alan eczacılarımız, hastalarımıza ilaçlarını nasıl kullanmaları ve ilaçlarını kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği, ilaçlarının etkileri - olası yan etkileri, hangi durumlarda hekime/eczacıya başvurmaları gerektiği, ilaçlarının saklama koşulları ve ilaç uygulama yöntemi detaylı bir şekilde anlatılıyor.

YANLIŞ İLAÇ KULLANIMI, İLAÇ DANIŞMA MERKEZİ İLE ÖNLENİYOR

Hasta, İlaç Danışma Merkezi’ne başvurduktan sonra kullandığı tüm ilaçların bilgilerini eczacımıza vererek ilaç-ilaç ve ilaç-besin etkileşimleri karşılaştırmalı olarak değerlendilir. Hastalarımızın kişisel özellikleri, yaşam tarzları göz önünde bulundurularak İlaç Takip Çizelgesi oluşturulur. Ayrıca Diyabetli hastalarda kullanılan İnsülinler, Astım-KOAH hastalarında kullanılan İnhalerler ( Nefes Açıcı) gibi özel kullanım bilgisi gerektiren ilaçların nasıl kullanılması gerektiği detaylı ve uygulamalı olarak hastalara anlatılıyor.

ÜCRETSİZ İLAÇ DANIŞMALIĞI İLE İLAÇLAR BİLİNÇLİ KULLANILACAK

Hastalar ve hasta yakınları hiçbir ücret ödemeden, poliklinik kaydı almadan, haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde İlaç Danışma Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. Eczacılarımız tüm vatandaşlarımıza ( Hastanede muayene olan – olmayan ) hasta-hastalık ayırt etmeksizin ilaç danışmanlığı hizmeti vermektedir.

HALK UYGULAMADAN MEMNUN

İlaç Danışma Merkezi’ne başvuran hasta ve hasta yakınları yeni başlatılan bu uygulama için memnuniyetlerini dile getirdi. Konuyla ilgili görüşlerini belirten G.K. adlı hastamız ‘Sürekli kullandığım ilacı ben zaten yıllardır kullanıyorum diyerek kimseye danışmamıştım. Meğer doğru bildiğim şey yanlışmış. Bu merkez sayesinde ilaçlarımı nasıl kullanmam gerektiğini artık daha iyi biliyorum. Kimse ben zaten biliyorum demesin, sürekli ilaç kullanan herkes buraya gelsin. Bize bu hizmeti sunarak yarar sağlayan hastane yönetimine ve eczacılarımıza teşekkür ederim.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Akılcı İlaç Kullanımı Danışma Merkezi, İzmit Seka Devlet Hastanesi Merkez Bina C poliklinik binasında hizmet vermektedir.