Seka Devlet'te Meme Biyopsi İşlemi Yapılmaya Başlandı

Seka Devlet Hastanesinde meme biyopsileri ultrason eşliğinde Radyoloji Uzmanı Dr. Burcu Zeren tarafından yapılmaktadır.

- Erken Teşhis Hayat Kurtarır -

Meme biyopsisi, memedeki şüpheli bölgeden doku örneği alınması olarak tanımlanabilir. Alınan doku örneği patolojiye gönderilerek, şüpheli kitlenin kanser olup olmadığı tespit edilir. Hastanın tedavisi bu sonuca göre şekillenir. Kesin tanının konulması ve tedavinin planlanması için biyopsi yapılması şarttır. Meme biyopsileri ince ve kalın iğne biyopsisi olarak ikiye ayrılır.

Hastane Şartlarında 15 - 20 Dakika Süren İşlemlerle Yapılıyor

İnce iğne biyopsi işlemi enjeksiyon benzeri bir işlem olup anestezi dahi gerektirmemektedir. Kalın iğne biyopsilerinde ise lokal anestezi uygulanmakta olup işlem ağrısız olarak özel iğnelerle gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler hastane ortamında poliklinik şartlarında yapılmaktadır. İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Kişi işlem sonrası günlük hayatına devam edebilmektedir, hastaneye yatış gerekmemektedir.