Dünya El Yıkama Günü’Nde Doğru El Yıkamayı Öğrendiler

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla düzenlenen hijyen standına katılan vatandaşlarımız, doğru el yıkama yöntemini ve mikroplardan korunma yollarını uygulamalı olarak öğrendi.Standa, Hastane Yöneticimiz Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürü Samet Topal, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Canan Yılmaz,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Semiha Dağdelen,Sağlık Bakım Hizmetleri birim sorumlusu Elif Yalçın,Enfeksiyon Hastalıkları Hekimi Uz.Dr.Semra Özgümüş,Enfeksiyon hemşiremiz Sevdiye Recepoğlu ve birim sorumluları katıldı.
NEDEN EL YIKAMALIYIZ?
Ellerin sabunla yıkanması, hastalıkların önlenmesi için en etkili ve en uygun yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. İshal ve zatürre, her yıl yüzbinlerce çocuğun ölümüne sebep oluyor. Ebola, deri ve göz enfeksiyonları, bağırsak solucanları gibi hastalıklar da aynı şekilde ellerin sabunla yıkanması ve doğru el hijyeninin aktarılması ile önlenebiliyor.