Sağlık Tesisimizde Masabaşı Tatbikatı Gerçekleştirildi

20.03.2015 tarih ve 29301 sayılı RG’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği gereğince Hastane Afet ve Acil Durum Planlarının yıl içerisinde en az bir kez masa başı tatbikatı, bir kez de saha tatbikatı ile test edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Hastanemizde 30 Eylül 2016 tarihinde Masa başı tatbikat yapılmış tatbikat 8 masa da 63 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir ve masalar 7-8 kişilik gruplardan oluşturulmuştur.
Tatbikata; Hastane Yöneticimiz Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, Başhekim Yardımcılarımız Uz.Dr.Özlem Haşim,Uz.Dr.Gülsevil Solmaz, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürümüz Samet Topal, İdari ve Mali İşler Müdürümüz Feti Yirmibeş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Canan Yılmaz,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcımız Semiha Dağdelen,İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcılarımız Şükran Karadağ,Hasan Yaşar, Acil Tıp Uzmanı ve Tabipleri , Acil Servis Sağlık Bakım Hizmetleri Sorumlusu, Acil Servis Hemşireleri, Teknik İşletme Amirliğinden Mühendis ve Teknisyenler, Otomasyon Birimi, UMKE personelleri, Hastane Eczane Sorumlusu ve Eczacı, İSG Uzmanları, Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvar Sorumluları, Özel Güvenlik Amiri ve Vardiya Şefleri, Çevre Sağlığı Teknikerleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Sorumluları, Anestezi, Genel Cerrahi ve Mikrobiyoloji, Biyokimya Uzman Hekimleri, Bilgi İşlem Sorumluları, Diyetisyen, Psikologlar ve Sosyal Hizmet Uzmanları, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi, Kalite Yönetim Direktörü, Temizlik Birim Sorumlusu ve Eğitim Hemşiresi katılmıştır.
Katılımcılara yardımcı olmak ve yönlendirmeyi yapmak Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Özlem Haşim ve Sivil Savunma Uzmanı Nilüfer Mostura ile Sivil Savunma Personeli Halegül Özbek yönlendirici olarak görev yapmıştır.
Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü (Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi) ve Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de gözlemci olarak tatbikata katılım sağlamıştır.