Hastane Radyoloji Bölüm Sorumlu Hekimi Uz.Dr.Bora Kalaycıoğlu İle Söyleşi

Hastane Radyoloji Bölüm Sorumlu Hekimi Uz.Dr.Bora Kalaycıoğlu, bölüm hakkında çalışmaları, yenilikleri ve Yürüyüş Yolu Merkez Semt Polikliniğimizde de çekimine başlanan ultrason tetkikleri hakkında bize bilgilerini aktardı.

- ‘’Hastalarımıza İl Genelinde Daha Erken Tarihe Randevu Veren Hastanelerdeniz’’ -

Dr.Kalaycıoğlu ’’Bilindiği gibi radyolojik tetkikler hastalıkları teşhis için her geçen gün daha fazla ve daha çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Poliklinik başvurularında nerdeyse her branşta radyolojik istemler yapılmaktadır. İlk olarak şunu belirtmek isterim İzmit Seka Devlet Hastanesi radyoloji biriminde, tüm tetkikler için il içerisindeki hastanelerden daha erken randevu alabilirsiniz.

-Ultrason eşliğinde Tiroid ve Meme Biopsileri Yapılıyor -

Bölümümüzde 3’ü bayan olmak üzere toplam 4 radyoloji uzmanı bulunmaktadır.4 Ultrason odasında tüm ultrason ve doppler tetkikleri yapılmakta ve hastaya raporları anında verilmektedir. Ayrıca bölümümüzde ultrason eşliğinde tiroid ve meme biopsileri yapılmaktadır.

- Çok Kesitli Tomografi Cihazımızla Toraks Biopsi Yapılıyor -

16 detektörlü çok kesitli BT ile tüm BT tetkikleri ve rutinlere ek olarak Santral ve Periferik BT Anjio tetkikleri, Sanal Bronkoskopi, Sanal Kolonoskopi ve Sanal Sistoskopi tetkikleri yapılabilmektedir. BT eşliğinde Toraks Biopsisi yapılmaktadır.

- Dar Alan Korkusu Yaşayan Hastalarımız İçin MR Kolaylığı -

Yeni güncellediğimiz 1.5 tesla MR cihazımız ile tüm MR tetkikleri yapılmakta raporları 3 iş günü içerisinde yazılmaktadır. MR cihazımızın gantri çapı 70 mm olduğu için dar alan korkusu olan hastalarımız tetkik esnasında kendilerini daha ferah bir yerde hissetmektedir. Ayrıca Röntgen birimimizde ise tüm röntgen tetkikleri aynı gün içinde yapılabilmektedir.

Yeni kemik Dansitometre cihazımızla ölçümler yapılabilmektedir.

- Yenilenen Yürüyüş Yolu Merkez Semt Polikliniğimizde Ultrason Çekilmeye Başlandı -

Sağlık Tesisimizin İzmit Merkezde Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan Yürüyüş Yolu Merkez Semt Polikliniği’nde Ultrason birimimiz yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladık. Semt Polikliniğinde de haftanın 5 günü tüm Ultrason ve Doppler tetkikleri yapmaktayız. Ayrıca Röntgen birimimizde hastalarımıza yenilenen yüzüyle hizmet vermeye devam etmekteyiz.