Op.Dr.Duygu Durmaz Yücel Tarafından Kanser Hastalarına Port Kateterleri Takılmaya Başlandı .

Kalp Damar Cerrahi Kliniğimiz yenilikleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Hastanemizde Kalp Damar Cerrahi hekimimiz Op.Dr.Duygu Durmaz Yücel tarafından Port Kateterleri takılmaya başlanmıştır.

Port Kateteri Nedir _?

Kemoterapi alması planlanan hastalarda genellikle göğüs üst kısmına cilt altı yerleştirilen bir ucu ana toplar damar, diğer ucu cilt altında olan ve buradan ilaç uygulamalarına imkan veren suni damardır.

Port kateter avantajları nelerdir?

Kemoterapi uygulanan hastalarda damar yolu bulmak zor olabilmektedir. Port kateterleri takıldığı zaman ise her seferinde damar yolu aranmasına gerek kalmamaktadır. Bu durum hasta konforunu da arttırarak günlük yaşantılarında kolaylık sağlayacaktır.

Kimlere Port Kateterleri Takılabilir ?

Damar yolu bulunamayan hastaların uzun süreli (örnek: 48 saatlik tedavi) tedavi alması gerekiyorsa bu tedaviyi hastaneye yatmadan alabilmesi için port kateter takılması uygun olur.