Yürüyüş Yolu Semt Polikliniğimizde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yürüyüş yolu üzerinde bulunanMerkez Semt Polikliniğimizde yaklaşık 1 yıldır devam eden tadilat çalışmaları son aşamaya geldi. Yılbaşına kadar kalan ufak tefek çalışmaların da tamamlanacağı Merkez Semt Polikliniğinmizin tamamlanmak üzere olan binasına Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney incelemelerde bulundu. Ergüney'e bina incelemelerinde bulunduğu sırada,Hastane Yöneticimiz Op.Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, Hastane Müdürü Fethi Yirmibeş, Başhekim Yardımcısı Gülsevil Solmaz ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr Onursal Varlıklı eşlik etti.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney yaptığı konuşmada,” Tüm binada 24 poliklinik hizmet verecek. Bu binanın kapalı alanı 1950 metrekare. Bodrum ve teras dahil 6 katlı bir binası burası. Burası 1993 yılından beri semt polikliniği olarak hizmet veriyor. Burası 2009’dan beri İzmit SEKA Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği olarak hizmet veriyor. Semt polikliniğimizin merkezde olması, kolay ulaşılabilir olması dolayısıyla burada bir modelizasyon çalışması yaptık. Modelizasyon çalışmasının ardından eskiden 10 hekim çalışabiliyorken, şuanda 24 hekim çalışabilecek” dedi.

Binamızın tadilatının tamamı neredeyse bitti. Çok ufak tefek şeyler kaldı diyen Ergüney,” Cihazlar da gelmeye başladı. 1 Ekim’den itibaren fizik tedavi hizmeti de başlıyor. 12 bölüm var Fizik Tedavi bölümünde. Ayakta yapılabilen fizik tedavi hizmetlerinin tamamı yapılacak.1 Ekim’de Kızılay’ı tamamen bırakmış olacağız. Kızılay’da toplamda 16 hekim oluyordu. Şu anda burada 24 hekim hizmet verebilecek. Bu binadaki idari birimleri merkez hastaneye gönderdik. Daha modern olmasını sağladık semt polikliniğimizin.2 sene içerisinde dijital röntgene de geçiş yapacağız” ifadelerini kullandı.

Doktor sayısı artarsa gece 23.00’a kadar hizmet vermeyi planlıyoruz. diyen Ergüney,"Hiçbir hizmetin aksamamasını istiyoruz. Acil servis olarak algılanmasın, normal poliklinik hizmeti verilecek. Haftanın her günü endokrin, dahiliye, nöroloji, Kulak, Burun Boğaz ve Ortopedi poliklinikleri hizmet verecek. Diş polikliniği Salı ve Perşembe günleri saat 17.00 ile 19.00 arası hizmet veriyor. Şuanda 850-1000 hasta kapasitemiz var iki bina arası, Bundan sonra ise 1800 hasta bakmayı hedefliyoruz sadece yenilenmiş semt polikliniğimizde. 1 Eylül'den sonra bir radyolog da olacak. Ultrason çekilebilecek" diye konuştu.

Tomografi ve emar için vatandaşlar randevu alabilecekler diyen Ergüney,"Tedavi için ise ana binaya gidecekler. Burası ile SEKA Devlet Hastanesi arasında yarım saatte bir ring hizmeti veriyoruz. Yılbaşında muhtemelen buradaki ufak tadilatlarımızda sona erer. Burasının adını Yürüyüş Yolu Semt Polikliniği yapacağız. Merkez Semt Polikliniğinde doktor dahil toplam 80-100 personel görev alacak" şeklinde konuştu.

Ergüney konuşmasında,"SEKA'da acil servise günlük 400 kişi gidiyor, İzmit Devlet'e ise bin kişi gidiyor. Oradaki hastalar İzmit Devlet'e gideceğine SEKA'ya gelsin istiyoruz. İzmit Devlet Hastanesi'nin hasta yükünü azaltmayı planlıyoruz. SEKA'da üstelik otopark sıkıntısı da yok. SEKA’nın poliklinik binasını yıkacağız. Yenisini yapacağız. Bu bakanlığa sunuldu onay bekliyor. Yaklaşık 2-3 sene içerisinde yeni binayı yapacağız. Yoğun bakıma 40 yatak daha ekleyeceğiz. Yaklaşık 70 yatağa yakın yoğum bakım ile çok donanımlı bir hastane yapacağız. 250 yataklı, 70 tane yoğun bakımı olan devasa bir hastane olacak. Eski bina yıkıldığında yeni bina yapılamayacak yeşil alan olarak kullanılacak" dedi.

Tadilat maliyeti hakkında da açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney sözlerini," Dışarıdan da hizmet alındı fakat çok ucuza mal edildi. Toplam 200 bin gibi bir rakam mal ettik. Kat başına 50 bin gibi bir ücret ödemiş olduk' ifadeleriyle sonlandırdı.