Hastanemizde Bir İlk Daha 'Laparoskopik Diyafram Fıtığı Ameliyatı'

Hastanemizde Bir İlk Daha

İleri Laparoskopik tekniklerin rahatlıkla uygulanabildiği hastanemizde bir ilk daha yaşandı. 10.06.2016 Cuma günü, Konjenital (Doğumsal) diyafram fıtığı tanısıyla sağlık tesisimize başvuran H.K isimli hastaya Laparoskopik yolla Fıtık tamiri yapılarak sağlığına kavuşturuldu. Normal şartlarda Torakotomi adı verilen göğüs duvarı açılarak yapılan ameliyat, karın boşluğundan Laparoskopik yolla milimetrik kesiler gerçekleştirilerek yapıldı. Hastane Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Alpaslan Sarı ile Göğüs Cerrahi Uzmanımız Hasan Oğuz Kapıcıbaşı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında hasta şifa ile taburcu edildi.

Hastane Genel Cerrahi Kliniğimizde Safra Kesesi, Antireflü Cerrahisi, Apandisit, Kolon, Fıtık, Dalak ameliyatları Laparoskopik olarak Genel Cerrahi hekimlerimizce uygulanmaktadır.