Hastanemizde Bir İlk ' Kapalı Dalak Ameliyatı

Sağlık Tesisimizde, İlimiz genelindeki hastanelerde nadiren uygulanan Laparoskopik Splenektomi (Kapalı Dalak Ameliyatı ) başarı ile uygulandı.Op.Dr.Alpaslan Sarı ve ekibi tarafından ilk kez 20 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonun ardından hasta ameliyatın 1. gününde şifa ile taburcu edildi.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Op.Dr.Alpaslan Sarı, laparoskopinin birçok alanda olduğu gibi dalak cerrahisinde de uygulanabildiğini, başarı oranının yüksek olduğunu, fayda olarak da Ameliyat süresinin, kanama miktarının,hastanın hastanede kalma süresinin azalmasını ve operasyon sonrası hastanın gündelik hayata en kısa sürede dönmesini sağladığını ifade etti. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.