Kurum Başkanımızın Hemşireler Haftası (12-18 Mayıs) Mesajı

Kutlamakta olduğumuz 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla, başta Kamu Hastaneleri Birliklerine bağlı sağlık tesisleri olmak üzere, ülkemizin her köşesinde sonsuz sabır, özveri, fedakârlık ve sevgi ile mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizi kutluyorum.

Belki çoğu zaman kendi ailesini ihmal ederek, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak, büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, insanımıza kaliteli, erişilebilir, etkin sağlık hizmetleri sunan tüm hemşirelerimize, şahsım ve Kurumumuz adına şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemiz sağlık hizmetlerinin geldiği başarılı seviyeyi her geçen gün daha ileriye götürecek, sağlık ordusunun temel yapı taşı olan siz değerli hemşirelerimizin; batı ülkelerindeki meslektaşlarına nazaran, insanüstü gayretle ve ileri teknik beceri ile yalnızca manevi tatmin duygularıyla hizmet ettiğini biliyor, görüyor takdir ediyorum.

Hemşirelerimizin çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği yarınlar için var gücümüzle çalıştığımızın bilinmesini sizlerden istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşirelerimizi, onlara evde yokluklarında sabır göstererek destek olan ailelerinden helallik dileyerek, tekrar tebrik ediyor sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.

Ayrıca ülkemizin dört bir yanında, canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.