Basında Seka Devlet Hastanesi (Gidagündemi) Besin Replika Seti

Diyabet ve obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasındadır. Bu maksatla Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, kuruma bağlı sağlık tesislerine diyabet ve obezite konusunda başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere “besin replika seti” alımı yapıldı. Besin replika setlerinin tanıtımı, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Diyabet ve Obezite İl Koordinatörü Endokrin Uzmanı Dr. Tuğba Arkan, diyetisyenler, diyabet hemşireleri ve basın mensuplarının katılımı ile 29 Mart tarihinde yapıldı.

ÖRNEK MATERYALLER

Konu ile ilgili konuşan Genel Sekreter Ergüney, “İlimizde yapılan çalışmalara her geçen gün yenisi eklenmektedir. Son olarak, sağlık tesislerimize diyabet ve obezite konusunda başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere, genel sekreterliğimiz tarafından “besin replika seti” alımı yapıldı. Besin replikası; beslenme eğitimi sırasında besinlerin porsiyon miktarının doğru anlatılabilmesi için kullanılan, asıl besinle şekli, boyutu ve ağırlığı itibariyle aynı veya çok benzer olan, besinin göz önünde canlandırılmasına olanak sağlayan örnek materyaldir. Bu setler sayesinde, sağlık tesislerimizden beslenme eğitimi alan vatandaşlarımıza, diyet menülerini  görsel olarak sunma imkanı sağlanmış olacaktır” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde, diyabet ve obezite konusunda 5 endokrin ve metabolizma hastalıkları uzmanı, 10 dahiliye uzmanı, 14 diyetisyen ve 14 diyabet hemşiresi tarafından bu alanda sağlık hizmeti sunulmaktadır. Diyabet ve obezite konusunda hastalara endokrin ve dahiliye uzmanları, psikolog, diyetisyen ve diyabet hemşireleri tarafından eğitim, tedavi ve kontrollerinin multidisipliner olarak verilmesi amacıyla 2014 yılından itibaren Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı; Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde diyabet ve obezite polikliniği hizmetleri verilmektedir. Ayrıca, genel sekreterliğe bağlı diğer hastanelerde de dahiliye uzmanları ve diyabet hemşireleri ile diyabet ve obezite tedavi ve eğitimleri devam ediyor. Diyabet ve obezite polikliniğine muayene olmak isteyen vatandaşlar, MHRS’den randevu alarak ya da sağlık tesislerine ayaktan başvuruları ile muayene olabilmektedir.

- See more at: http://www.golcukpostasi.com/k1-guncel/h24781-diyetinizi-gorerek-ogrenin.html#sthash.xvkzcM60.dpuf

Kocaeli kamu hastanelerinde, Türkiye genelinde ki kamu hastanelerinde bir ilk olarak, besin replika seti ile beslenme eğitimi yapılacak

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Diyabet ve obezite hizmeti veriliyor!

Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan Besin Replika Seti ile beslenme eğitimleri başladı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen eğitimde setin sağladığı avantajlardan söz edildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği tarafından başlatılan Besin Replika Seti ile beslenme eğitimlerinin tanıtımı dün Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi’nde düzenlenen programla yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney’in yanı sıra Tıbbi Hizmetler Başkanı Onursal Varlık, Diyabet ve Endokrin İl Koordinatörü Endokrin Uzmanı Tuba Arkan, diyetisyenler, diyetisyen hemşireleri ve endokrin uzmanları yer aldı.

Düzenlenen program ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Şenol Ergüney, yaptığı konuşmada, “Diyabet ve obezite günümüzde ülkelerin en önemli sorunları arasında. İlimizde bu alanda yapılan çalışmalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Son olarak sağlık tesislerimizde diyabet ve obezite konusunda başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak besin replika seti alımı yapılmıştır” diye söyledi.

Besin Replika Seti konusunda bilgiler aktaran Ergüney, “Besin Replikası beslenme eğitimi sırasında besinlerin porsiyon miktarının doğru anlatılabilmesi için kullanılan, asıl besinle şekli, boyutu ve ağırlığı itibari ile benzer olan, besinin göz önünde canlandırılmasına olanak sağlayan örnek materyaldir. Bu setler sayesinde, sağlık tesislerimizden beslenme eğitimi alan vatandaşlarımıza, diyet menülerini görsel olarak sunma imkânı sağlanacak.”

Ayrıca diyabet ve obezite konusunda hastalara endokrin ve dahiliye uzmanları, psikolog, diyetisyen ve diyabet hemşireleri tarafından eğitim, tedavi ve kontrollerinin multidisipliner olarak verilmesi amacıyla 2014 yılından itibaren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde diyabet ve obezite polikliniği hizmetleri verildiği söylendi.