Sağlık Tesisimizde Yöneticiler Koordinasyon Toplantısında Buluştu

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ocak Ayı Koordinasyon Toplantısı 26 Ocak Salı günü Sağlık Tesisimizin Toplantı Salonunda gerçekleşti. Aylık olarak yapılan Koordinasyon Toplantısına, Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Hastane Yöneticimiz Op.Dr.Burak Karabulut, tüm hastane Yönetici Başhekimleri, Müdürleri ve İlgili Birim Sorumluları katıldı.

Sağlık Tesislerinin İdari, Tıbbi ve Mali sunumlarının yapıldığı toplantıda, İlk olarak İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz personel durumu ve muayene hizmetleri ile ilgili konularda bilgi verdi. Acil Servislere başvuran hastalarda sevk sayılarını azaltmak üzere gösterilen hassasiyetten dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı yaptığı sunumda İlimizde cerrahi hekim sayısı ve özellikli ameliyatlarda artış gözlendiğini rakamsal veriler ile açıkladı. İlde yapılan Tıbbi Hizmetlerin verileri hakkında bilgi veren Varlıklı; Yatak Doluluk oranları, Evde Sağlık Hizmetleri, Diş Tedavileri, MHRS kullanımı ve il genelinde verilen tıbbi hizmetler hakkında istatistikler sundu.

Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Sağlık tesislerinin finansal durum değerlendirmeleri ve 2016 yılında yapılması planlanan ihaleler hakkında sunum yaptı. Sağlık Tesislerimizde muhasebeleştirme gün sürelerinin uygunluğu ile ilgili gösterilen çabadan dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplantıda Tüm hastane yöneticilerine Milli İşletim Sistemimiz TUBİTAK tarafından geliştirilen PARDUS yazılımının tanıtımı ile ilgili sunum yapıldı. Genel Sekreter Ergüney “Devlet politikası olarak Sanayi Bakanlığı tarafından lansmanı yapılan Pardus yazılımını bir an önce yaygın olarak kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda tamamen pardus üzerinden çalışabilen yazılımlara geçeceğiz. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Milli projemiz Pardus’ a sahip çıkmalıyız. Herkes bu işletim sistemini indirerek kullanmaya başlasın” diyerek PARDUS'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.