Basında Seka Devlet Hastanesi

İzmit SEKA Devlet Hastanesi organ nakli konusunda büyük bir başarıya imza atarak. Türkiye'de 399 hastane arasında 33’üncü sırada yer aldı

En son 19 Kasım’da SEKA Devlet Hastanesi’nde 66 yaşındaki M.H., organ nakli bekleyen hastalar için umut olmuştu. İzmit SEKA Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyonla, Karaciğer ve Böbrekler Türkiye Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda nakil için sıra bekleyen vatandaşlarımıza ulaştırıldı.

KOÜ 74.SIRADA, DERİNCE 172.SIRADA

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Organ, Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın verilerine göre İzmit SEKA Devlet Hastanesi Türkiye’de 399 hastane arasında 33. sırada yer aldı. Verilere göre 2015 yılı içerisinde hastanede hayatını kaybeden dört vatandaşın organlarını bağışladığı görülüyor. SEKA Devlet Hastanesi 2014 yılında ise 6 kadavra ile 13’üncü sırada yer almıştı. Kocaeli Üniversitesi araştırma hastanesi organ naklinde 74’üncü sırada yer alırken, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi sıralamada 172’nci sırada yer aldı.

BAĞIŞTA TÜRKİYE İKİNCİSİYİZ

Türkiye Organ ve Doku Bağış Bilgi Sistemi verilerine göre ilimizde 10 bin 488 organ bağışçısı bulunuyor. İlimiz bu sayı ile İzmir, İstanbul ve Muğla’dan sonra 4’üncü sırada yer alıyor. Bağış sayımızı nüfusa oranladığımızda ise Kocaeli ili Türkiye’de 2. sırada yer alıyor.