Sağlık Tesisimizde Diyabet Haftası Etkinlikleri

14 Kasım Diyabet Haftası etkinliklerimizin 1.gününde yürüyüş yolunda diyabet taraması yapıldı.550 kişinin rastlantısal kan şekeri ölçümleri yapıldı.Riskli bulunan 80 kişi ve kan şekeri kontrolü sağlanamayan 39 diyabetli vatandaşımız diyabet polikliniğine yönlendirildi.130 kişiye diyabet riski testi yapıldı.Standımızda Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Canan Yılmaz, Başhekim Yardımcılarımızdan Özlem Haşim, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcımız Semiha Dağdelen, Endokrin Hastalıkları Uzmanımız Halil Demirkan, Diyetisyenlerimizden Merve Başer, Diyabet Hemşiremiz Elif Fidan, Eğitim Hemşirelerimizden Nermin Sarıoğlu, Hemşirelerimiz Filiz Atalan Çelik ve Birsel Kısa hazır bulundular.Ayrıca Diyetisyenimiz, vatandaşlarımızın boy ve kilo ölçülerine göre beden kitle indeksini hesaplayarak obezite açısından riskli kişileri belirledi.Diyabet haftası etkinliklerimiz yarın saat 14:00'de Sağlık Tesisimizde gerçekleştirilecek 'Diyabet Ayağınızı Vurmasın' adlı konferans ile devam edecek.