Türkiye'de Bir İlk! Diyabet Hemşireliği Kursiyerleri Sertifikalarına Kavuştu

Türkiye’de, Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde bir ilk olan “Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği” adlı  program yapılan kapanış töreniyle son buldu. İzmit Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene ; Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Sadullah Kıvanç Tunç, Hastane Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Özlem Haşim, Hastane Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gülsevil Solmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Canan Yılmaz, Sertifika  Program Sorumlu Hemşiresi Elif Fidan, Diyabet Hemşiresi Bahar Gümüş  hastane idarecileri, çalışanlar ve ilimizdeki diğer sağlık kuruluşlarının  idarecileri katılım gösterdi.

Törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Canan Yılmaz ‘’ Günümüzde diyabet sıklığı ve yarattığı sorunlar nedeniyle tüm dünyada önemi  gittikçe artan bir sağlık problemi olarak dikkat çekmektedir. Diyabet yönetiminde diyabet ekibi içinde yer alacak bu konuda özel eğitim almış Diyabet Hemşiresine ihtiyaç vardır. Türkiye’de, Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde bir ilke imza atarak 11 gün teorik 9 gün uygulamalı olmak üzere  20 gün süren  Sertifikalı Diyabet Hemşireliği kursumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek bu sertifikaları almaya hak kazanan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz’’ diyerek  memnuniyetini dile getirdi.  Daha sonra konuşmasını sonlandırarak törene gelen misafirlere teşekkürlerini iletti.

İkinci olarak kürsüye çıkan İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç; ‘Biz tabi bu programı ilk olarak açarken gururluyduk. Şimdi ilk mezunlarımızı veriyoruz çokta mutluyuz. Sertifika alan arkadaşlara mesleklerinde başarılar diliyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafına dağılıyoruz. İşi sahiplenen eğitimci arkadaşlarımıza mesai arkadaşlarıma meslektaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum ve sertifika alan arkadaşlara başarılar diliyorum.  ’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Şenol Ergüney; ’’Belki de bugün burada tarihi bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye’de, Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde bir ilke imza atan İzmit Seka Devlet Hastanesini kutluyorum. Gerçekten Diyabet hastalığı, tedavisini en iyi bilmemiz ve en iyi mücadele etmemiz gereken hastalık grubu. Biliyoruz ki bir diyabet hastası ölene kadar  %100 kalp hastası oluyor. Yani %99 bile değil.. Bu kişi de Hipertansiyon ve kanser alt yapısı da oluşabiliyor. Diyabet hastalığı bu gidişle kanserle birlikte en fazla görülen hastalıklardan birisi olacak. Önlem olarak da Diyabet hastalığı konusunda iyi bir eğitim ve mücadele gerekmekte. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 8 kursiyer arkadaşımıza hayırlı olsun der, bu sertifika programı konusunda emeği geçenlere teşekkür ederim’ diyerek sözlerini tamamladı.

Hastane İSG uzmanlarından Sedat Topal diyabetle yaşam hakkında bilgilerini aktarırken diyabetin bir hastalık olmadığını bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.

Son olarak ise kürsüye, sertifikalı diyabet eğitim hemşireliği kursiyerleri çıktı ve konuşmasının ardından kursiyerlere sertifika takdimi yapılarak toplu çekim sonrası tören sonra erdirildi.