Sağlık Tesisimizde Sigara Ve Diyabet Temalı Stand

Sağlık tesisimizde diyabet eğitim polikliniğimizce 31 Mayıs Dünya Tütünsüzlük Günü nedeniyle Sigara ve Diyabet temalı stand açıldı . Standımıza başvuran bireylere sigara ve diyabet konulu farkındalık anketi uygulandı. Katılımcıların karbonmonoksit ölçüm cihazıyla karboksi hemoglobin seviyelerine ve karbonmonoksit değerlerine bakıldı çıkan sonuçları risk anketiyle karşılaştırıldı ve hasta bilgilendirildi. Hastane hekimlerimiz Op.Dr.Kevser İpek Onduk,Op.Dr.Enis Onduk ve Uz.Dr.Pınar Ardaman’ın da katılımlarıyla destek verilen standda, kan şekeri ölçümü yapılan katılımcılarımıza sigara içmenin diyabet hastalarının ciddi komplikasyonlar yaşamasına sebep olacağı, sigara bırakmanın yararları, sigara bırakma aşamasında dikkat dağıtma yöntemleri anlatıldı. Hastane personelimizin de yoğun ilgi gösterdiği standımız gün boyu devam etti.