Hastanemizde Türkiye'de Bir İlk Olan 'Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programı' Açılışı Gerçekleşti

Türkiye’de, Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde bir ilk olan “Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği” adlı program yapılan açılış töreniyle hayata geçirildi. İzmit Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene ; Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Mürsel Durmaz, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Şenol Ergüney, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr.Onursal Varlıklı, İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, Hastane Başhekim Yardımcısı Uz.Dr.Özlem Haşim, İdari ve Mali İşler Müdürü Feti Yirmibeş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Canan Yılmaz, Sertifika Program Sorumlu Hemşiresi Elif Fidan, Diyabet Hemşiresi Bahar Gümüş hastane idarecileri, çalışanlar ve ilimizdeki diğer sağlık kuruluşlarının idarecileri katılım gösterdi.

Törenin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Canan Yılmaz, Türkiye’de Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programının Kamu Hastaneleri bünyesinde ilk kez hastanemizde açılmasının önemini vurgularken, diyabetin toplumda sık görülen ve sıklığı yaşla birlikte artan bir hastalık olduğunu ifade etti. Farklı alanlarda çalışan hemşirelerin diyabetli hastalarla karşılaşması kaçınılmaz olduğunu söyleyerek diyabet hastalığının mesleklerindeki yerine işaret etti. Daha sonra konuşmasını sonlandırarak törene gelen misafirlere teşekkürlerini iletti.

İkinci olarak kürsüye çıkan İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç; ‘’Sağlık Bakanlığımızın Diyabetle mücadelesine böyle bir programla katkıda bulunmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu programda Türkiye de ilk hastane olmamız bizi çok gururlandırıyor. Çok gururluyuz. Ben bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederken vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Şenol Ergüney; ’’Gerçekten Diyabet hastalığı, tedavisini en iyi bilmemiz ve en iyi mücadele etmemiz gereken hastalık grubu. Biliyoruz ki bir diyabet hastası ölene kadar %100 kalp hastası oluyor. Yani %99 bile değil.. Bu kişi de Hipertansiyon ve kanser alt yapısı da oluşabiliyor. Diyabet hastalığı bu gidişle kanserle birlikte en fazla görülen hastalıklardan birisi olacak. Önlem olarak da Diyabet hastalığı konusunda iyi bir eğitim ve mücadele gerekmekte. Bu hususta Kamu Hastaneleri bünyesinde ilk kez Diyabet Hemşireliği Sertifika Programını gerçekleştiren İzmit Seka Devlet Hastanesi’ni tebrik ediyorum. Son olarak daha fazla hastayı daha fazla vatandaşımızı hastalık hakkında bilgilendirecek olan Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 8 kursiyer arkadaşımıza hayırlı olsun der, bu sertifika programı konusunda emeği geçenlere teşekkür ederim’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Mürsel Durmaz ise, günümüzde yaş ortalamasının artmasıyla birlikte kronik rahatsızlıklarında her geçen gün arttığını ve bunların içerisinde Diyabetin ön sıralarda yer aldığını aktardı. Yakın bir gelecekte yaygın bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkacak olan Diyabet ve Obezite hastalığına karşı, geçmişte bulaşıcı hastalıklarla nasıl mücadele ettiysek aynı şekilde çaba göstermemiz gerektiğini ve bu programın hayata geçirilmesinden dolayı olan memnuniyetini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Diyabet hastası olduğunu şans eseri öğrenen ve diyabetle yaşam hakkında bilgilerini aktaran hastane diyabet okulu öğrencilerinden Hakan Özden ise, Diyabetin bir hastalık olmadığını bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.

Son olarak ise kürsüye, sertifikalı diyabet eğitim hemşireliği kursiyeri Sergül Çelik Advan çıktı ve konuşmasının ardından pasta kesimi yapılarak tören sona erdirildi.