Böbrek Taşı Hastalarına Müjde! Pcnl Ameliyatları Hastanemizde Yapılıyor

İzmit Seka Devlet Hastanesi vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Hastane Üroloji hekimlerinden Op.Dr.Fatih Bıçaklıoğlu, PCNL (Perkütan Nefrolitotomi) ameliyatları yapmaya başladı. Op.Dr.Fatih Bıçaklıoğlu ameliyat, ve ameliyat süreci ile ilgili bizlere bilgilerini anlattı.

''Taş Yükünün fazla olduğu durumlarda bu operasyona başvuruyoruz''

Özellikle böbrekte 2 cm ve üzeri taşlarda kullandığımız yani taş yükünün fazla olduğu durumlarda yaptığımız minimal invaziv cerrahi girişimdir.Bu Laparoskopik ameliyat ile ciltten yaklaşık 1-2 cm kesi ile böbreğe ulaşıyoruz. Taşı kırarak parçalar halinde dışarı alıyoruz. Böylece eskiden cildi 15 - 20 cm kesmemizi gerektiren açık ameliyatlara gerek kalmıyor.

‘’ Hasta 2-3 Gün Takip Edildikten Sonra Taburcu Oluyor ‘’

Hastaları yaklaşık 3 - 4 saat sürecek ameliyata Genel Anestezi şartlarında alıyoruz. Operasyon sonrası servise alınan hasta, 2-3 gün takip edildikten sonra taburcu oluyor. Hasta en kısa süre içerisinde normal yaşantısına devam edebiliyor.