Erken Teşhis Hayat Kurtarır

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında hastanemiz Eğitim Birimi tarafından bilgilendirme standı açıldı.Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Canan Yılmaz'ında hazır bulunduğu standda, halkımızı hastalığa karşı bilinçlendirmek amacıyla kanser hastalığı konulu el ilanları dağıtıldı.Çağımızın en önemli ve tehlikeli hastalığı olan kanser, hücrelerin kontrolsüz bir biçimde çoğalmaları anlamına gelmektedir. Kontrolsüz şekilde çoğalan bu hücreler, bulundukları yerlerdeki doku ve organları sararak ve bu bölgelerin görevlerini engellemektedir.Günümüzde en fazla ölüm nedenleri arasında çoğu ülkede ikinci sırayı almaktadır. Kanser erken tanı ve tedavi ile önemli oranda iyileşme görülebilen bir hastalıktır.Erken tanı ve tedavi için KETEM'e başvurarak geç kalınmamalıdır.