İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde 2.Sertifikalı Eğitim Programı Başladı

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı bünyesinde ikinci kez açılan Sertifikalı Diyabet Eğitim Hemşireliği Programı yapılan açılış programı ile başladı..
Diyabet Eğitim Hemşireliği tarafından organize edilen programa, Hastane Başhekimi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilal Yavuz Demirkaya, İdari ve Mali İşler Müdürü Feti Yirmibeş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Şehnaz Tufan Kalyoncu, Berrak Tuba Cihangir İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Şükran Karadağ, Eğitim alacak kursiyerler ve hastane çalışanları katılım sağladı.
2. kez gerçekleştirdiğimiz Sertifikalı Diyabet Eğitim Programımız; toplumun diyabet konusunda bilinçlendirilmesinde, sağlıklı bireylerin diyabetten korunmasında, her yaş grubundaki diyabetli bireylerin tanılanması, eğitimi, tedavisi, bakımı, izlenmesi, yönlendirilmesi hizmetlerini yürüten, diyabetli bireyi, ailesini, çevresindeki bireyleri ve meslektaşlarını hastalığın yönetimi konusunda eğitecek ve danışmanlık yapacak yetkin hemşireler yetiştirme amacı taşımaktadır.
Eğitimimiz 08.01.2018 tarihinde başlayarak, 11 gün teorik 9 gün uygulama eğitimi olmak üzere toplam 20 iş günü olarak devam edecektir. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavdan 70 ve üzeri alan kursiyerlerimiz 2 şubat 2018 tarihinde sertifika almaya hak kazanacaktır.