İzmit Seka Devlet Hastanesi Bahçesinde ‘’Dumansız Hava Sahası’’

İzmit Seka Devlet Hastanesi bahçesinde sigarasız alanlar oluşturuldu. Hastaneyi çevreleyen sigarasız alanla hastaların ve sigara içmeyenlerin sigaradan rahatsız olmaması amaçlanıyor.

İzmit Seka Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr.Sadullah Kıvanç Tunç hastanede sigarasız alanlar oluşturduklarını söyleyerek şunları söyledi. Tunç "İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde  dumansız hava alanları oluşturduk. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda epey çalışmaları var. Sigaranın belirli alanlarda içilmesi için hastane idaremiz olarak sigara içilecek alanları ayırdık. Hastane B blok önünde  oluşturan alanda vatandaşlarımız ve personelimiz sigarasını içebiliyor. Binalarımızın etrafına işaret ve levhalar koyarak sigara içilmez yazdık ve hastanenin çok yakınında sigara içilmemesini sağladık. Sigara içmeyen insanlarında bir hakkı var. Dumandan etkilenmemesi en azından sigara izmaritlerinin görülmemesi, kül tablalarını görmemeleri vatandaşlardan da olumlu tepki aldı." dedi.

İzmit Seka Devlet Hastanesi’ndeki bu uygulama sonrası sigara içmek isteyenler sigaranın içilebildiği alanda sigaralarını içiyor; sigara içmeyenler ise bu durumdan rahatsız olmuyor ve çevre temizliği açısından izmarit çöpleri etrafa dağılmamış oluyor.